Real life CSGO knive

Ulovlige replika knive fra CS:GO sælges i stor stil

Spillet ‘Counter Strike: Global Offensive’ har længe skabt interesse iblandt unge, og det har udviklere af rigtige knive nu spottet en trend i. Mange unge vil nemlig gerne købe ulovlige knive I stor stil, der kommer I former og farver, og som henter sin inspiration fra skydespillet, CS:GO.

Alene I de seneste fire måneder, er der blevet stiftet sager I 52 tilfælde hos Syd og Sønderjyllands Politi, som hovedsageligt omfatter halsknive, mens der totalt er stiftet sager i 96 tilfælde. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Halsknive er knive, der har karakter af at kunne blive båret i en hals- eller skuldersnor, hvor kniven er isat den medfølgende skede.

Portræt af en Gut knife, der sælges til en beskeden pris

(Portræt af en Gut knife, der sælges til en beskeden pris.)

En alvorlig sag

Mange af de unge vælger at købe knivene i fascination, og har ingen interesse i at volde skade på andre. Det kan eksempelvis være som en souvenir, som man kan have i skuffen.

Ikke desto mindre er der tale om en alvorlig sag, fordi knivene fortsat er omfattet af loven omkring blankvåben. Man kan således straffes med bøde på op til 3.000 kroner alene for anskaffelsen.

Politikommissær Torben Kloster anerkender, at de fleste formentligt anskaffer sig knivene i ren fascination, og ingen onde hensigter har.

Hvorom alting er, anbefaler han fortsat, at hvis man har interesse i knivene, der eksempelvis har sit ophav fra computerspillet, CS:GO, så bør man alligevel nøjes med at lade den blive som pixels på skærmen.

Huntsmans Knife - CSGO

(Portræt af en Huntsmans knife set på Pinterest.)

Ikke et nyt fænomen

Køb af knive er langt fra noget nyt fænomen. En hurtig Google søgning på, hvor længe de forskellige domæner, der sælger disse knive har haft oppetid, der viser, at mange af dem har eksisteret i flere år. Der er sågar hjemmesider på dansk, der markedsfører sig ved at producere og levere fra Danmark.

Det tyder derfor på, at markedet langt fra er nyt. Der er bare kommet tilstrækkeligt med sager til at Politiet ser nødvendigheden i at offentliggøre en pressemeddelelse omkring forholdet.

Det er et klart problem, at danske forhandlere så åbenlyst kan føre en webshop med knive til et publikum, der åbenlyst henvender sig til primært børn. Et problem, fordi knive med referencer til computerspil kan kamuflere alvoren i af erhverve sig disse knive, der specifikt er udviklet til at gøre skade på andre.

Man kan derfor stille spørgsmålstegn ved, om en sag som denne ikke skaber grobund for at undersøge producenterne nærmere, rettere end forbrugeren.

På Esport-betting.dk opfordrer vi selvfølgelig vores læsere til i stedet at benytte lejligheden til at spare pengene og i stedet tage chancen på betting via vores Esport bettingsektion her.

8 May 2018