CSGOs nye Battle Royale Danger Zone

CS:GO på banen med battle royal mode

Counter-Strike: Global Offensive har netop udgivet den største update til dato med en ny battle royal mode. Få et breakdown og information om det nye tiltag i denne artikel.

Battle royal – CS: GO style

Som sagt er dette den største update i Counter-Strike: Global Offensive’s historie, hvor spillets udviklere har valgt at satse på deres helt egen ”Danger Zone” battle royal.

Mange har prøvet at kopiere opskriften på et godt battle royal siden PlayerUnknown's Battlegrounds og Fortnite revolutionerede genren for godt to år siden, men har Danger Zone ført noget nyt med sig og er det et godt alternativ til de to førnævnte titler?

Ét map og færre spillere

I denne skrivende stund har Danger Zone kun et map, der hedder Blacksite. Mappet virker stort i forhold til andre CS:GO maps, men i forhold til andre battle royal spil er Blacksite et meget lille map, men grunden til dette er også antallet af spillere, som bliver smidt ind i kampen.

I Danger Zone er det nemlig modsat de 100 spillere, som dyster om sejren i andre battle royal spil kun 18 digitale fightere, der spiller på samme tid. Helt overordnet set giver de færre spillere et noget mere langsomt og taktisk orienteret gameplay, der samtidig byder på masser af intensitet, som man kender det fra Counter-Strike.

[caption id="attachment_2747" align="aligncenter" width="812"]kort over CSGO Danger Zone "kort over den nye danger zone i CSGO"[/caption]

Der er dog også andre punkter, hvor Danger Zone skiller sig ud fra andre battle royals. I stedet for at hoppe ud af et fly eller en bus fra store højder i en fastlagt rute henover mappet kan man i CS:GO som spiller vælge en landing zone inden man rappeller ned fra en helikopter.

Blacksite er inddelt i heksagonale zoner og i stedet for et map, der langsomt bliver mindre med en ”circle of death” bliver hver zone på Blacksite tilfældigt valgt og derefter bombarderet med et airstrike.

Frem med tabletten

En af de nye features i Danger Zone er en tablet, som er mulig for alle spillere at tilgå via deres Tab key og som kan tracke fjendtlige spillere og tilkøbe våben via en ”buy menu”.

Dette er en af de største forskelle og nye elementer i forhold til andre battle royal spil da andre spil i genren for det meste tvinger spillerne til at finde konkurrenter via syn og samtidig kan tabletten give spillerne våben via en menu i stedet for at lede efter dem på mappet eller tage dem fra faldne modstandere.

Death from above

Som i stort set alle battle royal spil starter du i Danger Zone ud med ikke at have noget andet end dine bare næver. Det handler om hurtigt at finde et våben og som sagt er der hjælp at hente hos din tablet, der om nødvendigt kan være med til at udbygge dit arsenal. Efter, at man har købt et våben eller andet equipment fra tablet menuen bliver udstyret sendt til din position via luften ved hjælp af droner.

Men som i almindelig Counter Strike koster udstyr og våben penge – så hvor får man penge fra? De ligger spredt rundt omkring på mappet og du kan endda også prøve at redde gidsler ind i safe zones for ekstra cash ligesom i klassisk CS.

Welcome to the Dangerzone

Og for fans og veteraner af Counter Strike skal man ikke bekymre sig på våbenfronten. Alle våben følger den samme damage, kontrol og det samme rekylmønster som i almindelig CS og samtidig skal man ikke være bange for lange spil med lidt aktion. Spillenes varighed ligger nemlig på omkring 10 minutter.

Kan man så overhovedet bruge det nye Danger Zone til noget? Hvis du spørger her på redaktionen er dommen klar.

Danger Zone giver et godt afbræk til de traditionelle spiltyper i Counter-Strike: Global Offensive og samtidig giver det god øvelse i kommunikation og informationsdeling, hvilket altid kan bruges i forhold til competitive, hvis du spiller den nye spilletype sammen med dine venner.

13 Dec 2018