Call of Duty Esport Logo

Et kig på MSI semifinalerne

Længe har Call of Duty haft svært ved at konkurrere med den helt store first person shooter rival på e-sport-scenen – Counter Strike: Global Offensive. Men i sidste uge var fans af det ikoniske Call of Duty franchise samlet i Copper Box Arena i Stratford, London for at bevise, at CoD stadig er at finde i e-sporten.

Call of Duty unikt

Hvad var det, som tiltrak alle disse Call of Duty fans i England? Jo, ser du. I den londonske metropol blev der afholdt Call of Duty World League, som siden 2016 har været platform for de bedste spillere på konsollen Playstation 4.

Det unikke ved Call of Duty i e-sporten er, at man med få års mellemrum skifter mellem hvilke spil, der spilles når et nyt Call of Duty udkommer. Counter Strike: Global Offensive, League of Legends og andre diverse titler er alle det samme spil, som bliver opdateret fra tid til anden for at ændre meta, maps eller andet.

Men i Call of Duty er det anderledes. Tag for eksempelvis Call of Duty World League som nævnt ovenfor. Som sagt startede den i 2016, hvor der blev afholdt turneringer i spillet Black Ops III. Herefter gik man i 2017 over til Infinite Warfare og året efter i 2018 var det spillet WWII’s tur.

Et andet element, der er unikt for Call of Duty er, at der spilles flere forskellige gamemodes i kampene og ikke blot én. Search and Destroy er det vi kommer tættest på CS:GO spillestilen, men der findes også andre gametypes så som Control og Hardpoint.

I e-sports-sammenhænge handler det i Call of Duty altså om nye spil hele tiden og ikke blot opdateringer på det samme spil. I weekenden i Copper Box Arena var fans så samlet for at se Call of Duty World League finalerne udspille sig i CoD’s nyeste skud på stammen: Black Ops 4.

Weekend med tension

Den store final stod mellem eUnited og 100 Thieves, men der var godt med drama og opbygget tension igennem hele weekendens finalespil.

Blandt andet var et teknisk problem skyld i, at en kamp mellem Reciprocity og 100 Thieves måtte udskydes halvanden time, og endvidere blev en Black Ops 4 glitch udnyttet af FaZe Clan mod Luminosity, hvilket blev straffet hårdt mod FaZe.

Det var i sidste ende 100 Thieves, som ret så overbevisende gik igennem winners bracket og dermed kunne tage deres første CWL titel med hjem til det amerikanske kontinent på trods af, at europæiske hold som Team Heretics og Reciprocity havde det passionerede publikum i ryggen.

100 Thieves fik ellers en skidt start på turneringen, hvor de måtte indkassere et nederlag til OpTic Gaming, men herefter gik det kun fremad for amerikanerne. To vundne kampe mod Enigma6 og Reciprocity i det man kan kalde gruppespillet sikrede en plads i winners bracket, og her blev det til sejre mod eUnited, Gen.G, OpTic, og eUnited igen i finalen.

Search and Destroy en svaghed

Som tidligere nævnt bliver der spillet forskellige gametypes i kampene i Call of Duty og det er spændende at følge de forskellige holds styrker og svagheder.

Selvom 100 Thieves kunne tage hjem med titlen og 125.000 dollars i præmiepenge havde holdet overordnede problemer med Search and Destroy gametypen. OpTic Gaming lukkede fuldstændig ned for tyvene i den første kamp, og imod eUnited lykkedes det kun for holdet at score et enkelt point.

Det kan blive en hæmsko for 100 Thieves, hvis der ikke arbejdes på at blive bedre på denne gametype, men i weekenden gjorde det ikke den store forskel – holdet var ganske overlegne i de andre gametypes Control og Hardpoint.

Europæere stadig ikke gode nok

”The gap” er et kendt begreb fra League of Legends, der beskriver niveauforskellen mellem vestlige og asiatiske spillere. I Call of Duty er the gap tydeligt mellem europæiske spillere og deres nordamerikanske konkurrenter.

Dette var tydeligt i London, som er den eneste CWL-turnering afholdt i Europa i år. De europæiske hold Denial Esports, Team Reciprocity og Team Heretics stod ikke en chance overfor amerikanske organisationer så som OpTic Gaming, eUnited og vinderne 100 Thieves.

Det er dog ved at se bedre ud for europæerne mener en af turneringens vindere Austin "SlasheR" Liddicoat. ”Gennemsnitligt er nordamerikanske spillere bedre lige nu, men der er en håndfuld europæiske spillere, der nærmer sig eliteniveauet.

Du har spillere som Skrapz, Zer0 og nogle af spillerne fra Reciprocity – de er bestemt oppe på topniveauet, men de har ikke haft den bedste træning endnu.”

13 May 2019