League of Legends Spring Split 2019

3 LoL takeaways fra 3 store regioner

Tiden nærmer sig playoffs i spring splittet i League of Legends, men hvordan ser det ud for holdene, og hvad rører sig i de fire store regionerne i MOBA-spillet. Vi tager et kig på det i denne artikel.

LEC:

1. Der er ingen tvivl om, hvilket hold, der er det stærkeste i den europæiske liga LEC. G2 har indtil videre stort set cruiset sig igennem spring splittet på overlegen vis blandt andet ved hjælp af flot spil fra midlaner Rasmus "Caps" Winther og Luka "Perkz" Perković, der stille og roligt er ved at vende sig til den nye ADC-rolle. Med en 12-2 record har G2 så godt som sikret sig en plads i playoffs.

2. Der er en klar bund i dette års LEC, som i dette split består af Excel Esports og Rogue med henholdsvis tre og to sejre. Excel Esports skal håbe på mirakler, hvis de skal nå playoffs, men deres 10-mands roster giver en fleksibel mulighed for at finde den rette lineup, der måske kan levere når de kommer ind i sommerens split.

3. Spring splittet har leveret et stort midterfelt, der kæmper om pladserne til playoffs og finalerne, som i år spilles i Rotterdam. På en delt femteplads er der 4 hold: SK Gaming, Schalke 04, Misfits Gaming og Fnatic. Her er det sidstnævnte, som ser ud til at have det bedste momentum med 4 sejre i træk efter en sløv start fra Fnatikerne, som har haft svært ved at adjuste til tabet af Caps før spring splittets start.

LCS:

1. Ligesom G2 i Europa har Team Liquid i Nordamerika været ganske overbevisende med en 11-1 record. Det eneste nederlag kom for nogle uger siden mod Team Solo Mid, hvor et lidt hovedrystende Yorick blind pick fra TL’s side blev kampafgørende.

2. Den store skuffelse i NA i dette split må være 100 Thieves. Holdet ligger på en delt sidsteplads med blot 4 sejre, hvilket de færreste nok havde forudset efter, at holdet forstærkede sig med tidligere verdensmesterskabsvinder og SKT-stjerne Bae "Bang" Jun-sik. Der er dog ikke langt op til en playoff plads, da 8 af holdene i ligaen ligger inden for én sejr af hinanden med henholdsvis 4 og 5 sejre.

3. Yasin "Nisqy" Dinçer har gjort det fantastisk som stedfortræder for Nicolaj "Jensen" Jensen for Cloud9. I starten af sæsonen var der sat spørgsmålstegn ved, hvad der ville ske med C9 når stjernemidlaneren Jensen forlod organisationen for Team Liquid – Nisqy har leveret på et stabilt og højt niveau, og er en af grundende til at C9 lige nu kun er en enkelt sejr bag topholdet TL.

LPL:

1. LPL er muligvis den bedste region i verden lige nu. Stærke og traditionsrige organisationer som Edward Gaming, Royal Never Give Up og verdensmestrene fra Invictus Gaming må lige nu se sig selv på de sekundære pladser i ligaen til trods for gode lineups. Det vidner om et utroligt højt niveau i den kinesiske liga.

2. Den relative ukendte organisation FunPlus Phoenix er lige nu tophold i den kinesiske liga med en 8-0 record. Holdet er utroligt seværdigt, og deres midlaner Kim "Doinb" Tae-sang gør et flot stykke arbejde, som også er sjovt at se på som tilskuer. Han spiller for det meste champions med stort roaming potentiale, der kan øge presset i sidelanes - blandt andet har han spillet Lissandra og endda Renekton.

3. De regerende verdensmestre fra Invictus Gaming led et 2-1 nederlag til ovennævnte tophold FunPlus Phoenix i weekenden. Selvom Invictus blot har 6 sejre er der håb for holdet. Serien mod FunPlus var en tæt affære, og IG kan fremadrettet arbejde målrettet med et af deres store problemer i denne sæson: deres midgame.

26 Mar 2019